Присъда и глоба за неправоспособен шофьор от Исперих, предложил и дал на полицаи 25 лв. подкуп

Окръжен съд-Разград призна за виновeн 27-годишния Христо Дж., за това, че предложил и дал подкуп на полицейски служители. Младият мъж е роден в Шумен, но живее в София, с чисто съдебно минало е.   

Вечерта на 02.02.2022 г. в Исперих, въпреки че бил неправоспособен водач, Христо шофирал лек автомобил „Ауди А6“. Приближавайки едно от кръстовищата в града забелязал патрулен автомобил пред училище „Васил Левски“, който осъществявал контролна дейност. За да избегне проверка спрял, дал на заден ход, завил по съседна улица и спрял. Полицейските служители се усъмнили в действията на водача на автомобила и решили да му извършат проверка, от която се установило, че е неправоспособен водач на МПС.

YouTube

Един от полицейските служители му обяснил, че за извършеното нарушение ще му бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение. За да избегне санкционирането си, Христо предложил „да ги почерпи“, а те да не го санкционират. След като му обяснили, че това няма как да се случи, полицаите го поканили до патрулния автомобил за да бъде тестван за употреба на алкохол. Отваряйки багажника за да извадят техническото устройство за проверка употребата на алкохол, подсъдимият пуснал в багажника на автомобила им две банкноти по 10 лева и една от 5 лева или общо паричната сума в размер на 25 лева.

Делото беше гледано в условията на съкратено съдебно следствие по искане на подсъдимия, който призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и изрази съжаление за стореното. При тази процедура, при постановяване на осъдителна присъда, наказанието „лишаване от свобода“ задължително се намалява с 1/3.

За предложения подкуп съдебният състав наложи на Христо Дж. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца и глоба в размер на 100 лв. Заради съкратената процедура присъдата беше намалена с 1/3 до 4 месеца „лишаване от свобода“. Изпълнението на така наложеното наказание се отлага с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата не е окончателна, подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе