Започна обновяване на градския парк в Разград

В два участъка в Градския парк започна обновяване на растителността. Работници на ОП “Паркстрой“ са ангажирани с тази дейност.

YouTube

В подножието на Пантеона се разчиства почвопокривна растителност, неподдържана от години и обхванала големи площи от пътеките към монумента. Разчистването се извършва с бобкат и ръчно, като се обозначават и местата, където е имало осветителни тела. Предвижда се да се разчистят коренищата на около 30 см. дълбочина, а мястото – около 400 кв.м. – да бъде затревено и зацветено с рози. Ще се възстанови осветлението, ще се осигури и капково поливане. Дейностите по разчистване и поставяне на нова пръст се очаква да продължат 2 месеца, след което ландшафтен архитект ще предложи решение за обновяване на растителността.

В района на механа „Лятно кино“ по инициатива на собственика на заведението и с финансово  обезпечаване от негова страна също ще бъде обновена растителността. Дейностите се извършват от работници в ОП “Паркстрой“. Около детската площадка те започнаха днес премахването на 15 маркирани сухи дървета, които създават предпоставки за инциденти с минувачите и играещите там деца. В разрешението за премахване на дърветата е указано да се извърши компенсаторно озеленяване със 75 броя широколистни дървета в прилежащите зелени площи. Дърветата, които ще са от по-нискостеблени видове, съобразено с близостта до детска площадка, ще бъдат засадени в същия район в посока оградата на Градския колодрум. Около детската площадка ще бъде оформена градинка с райграс и цветна леха с поливна система.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе