„Децата на другата България“ се завръщат в ефира на bTV от 27 февруари

Вдъхновяващата поредица „Децата на другата България“ на журналиста Георги Тошев се завръща в ефира на bTV с нови епизоди от 27 февруари – всяка неделя от 16:30 часа.

Какво е успехът – лично или професионално постижение? Път или амбиция, удовлетворение или самоцел? Животът в чужбина прави ли ни по-малко българи? Тези и много други въпроси поставя пред зрителите вторият сезон на документалната поредица „Децата на другата България“.

YouTube

Екипът на продукцията ще срещне всички пред екраните с млади българи, родени зад граница или заминали по света още в детските си години. Любопитното е, че това, което ги обединява е стремежът към успешна реализация, независимо в коя част на планетата живеят в момента. Ню Йорк, Берлин, Рим, Виена, Стокхолм, Ница, Занзибар, Рока са част от местата, където журналистът Георги Тошев и екипът му откриват младите ни сънародници.

Каква е цената на успеха им? Отговорите зрителите ще получат от Марин Йотов, който работи в Бундестага;  Данина Стефанова, интериорен дизайнер, работила за големи модни брандове, а днес – част от екипа на Acne Studio; актрисите Изабел Русинова от Италия и Евгения Радилова от Ню Йорк; Весела и Димитър – шампиони по спортни танци и финалисти в тв реалити формата „Dancing Stars“  в Австрия и Виетнам. И още много други будни българи, които имат успешна реализация в чужбина.

Забележителен е начинът, по който тези млади хора намират своето място под слънцето. Умението им да се адаптират, да живеят пълноценно в различни точки на планетата, без да забравят, че завинаги принадлежат на България. През техните истории търся отговор на въпроса как се променя света и кои са качествата, които трябва да изграждаме у младите хора, за да се реализират те пълноценно“, казва Георги Тошев.

Големият урок в документалната поредица е в постоянството, с което героите на „Децата на другата България“ сбъдват мечтите си. Защото те са сред реалните посланици на страната ни по света.  

Героите в новите серии на поредицата си дават сметка, че успехът е лично постижение, но и отговорност. Някои от тях се сблъскват с предубеденост, дори дискриминация към българите по различни причини, но успяват да променят тези нагласи с професионални и лични качества“,  допълва Тошев.

Още в първия епизод от новия сезон на поредицата – Жоро Тошев обещава среща с момиче от малък български град, което постига световни успехи. Коя е красивата Весела и как с лекота сменя няколко континента, зрителите ще разберат на 27 февруари (неделя) от 16:30 часа по bTV.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе