Съдът отказа да отмени забраната на гръцки гражданин да напусне страната

Окръжен съд – Разград остави без уважение молба-искане на подсъдимия Антониос Р. и неговия защитник за отмяна на взета спрямо него мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“. Мярката е наложена на 23.08.2021 г. с постановление на Окръжна прокуратура – Разград.

Срещу 52-годишния гръцки гражданин е повдигнато обвинение за укриване на данъци в особено големи размери /146 643,84 лева/, като делото е във фазата на съдебното следствие и предстои насрочване на разпоредително заседание.

YouTube

Според НК, ако бъде признат за виновен, се предвижда „лишаване от свобода“ от 3 до 8 г. и конфискация на част или цялото имущество.

Обстоятелствата, че Антониос не е бил открит на посочения от него адрес в страната и това е наложило издаването на Европейска заповед за арест и предаването му от гръцките на българските власти, даде основание на съда да приеме, че при уважаване на искането е налице реална опасност подсъдимият да се укрие от наказателно преследване.

Съдът намери за неоснователно и алтернативното искане на защитата на подсъдимия да му бъде разрешено да напусне пределите на страната за определен срок, тъй като предстои насрочване на разпоредително заседание.

По тези съображения съдът остави без уважение молба-искането на подсъдимия Антониос Р. и защитника му за отмяна на взетата спрямо него марка „Забрана за напускане пределите на Република България“.

Определението подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе