80 жени от Кубратско с шоколадово-цветен жест за 8-ми март

80 възрастни жени от кубратските села Бисерци, Звънарци, Беловец с приятна изненада по повод предстоящия празник на жената – 8 март. Организацията на инициативата е поверена на секретаря на МКБППМН-Кубрат. Добрякът с щедра ръка и сърце  (пожелал анонимност) отправя покана към Надие Карагьозова в знак на  подкрепа към усилията й да учи подрастващите на съчувствие и милосърдие към другия. Зад гърба си секретарят на местната комисия в Кубрат има организирани подобен род събития, насочени от деца за деца и от деца за възрастни. За тези си прояви е отличена от пловдивско училище през 2018 година с приза “Посланик на добра воля“. Инициативата е и в знак на подкрепа на възрастните, които често са обект на измама, манипулации и  др. 

YouTube

„Нашите майки и баби често са обект и на злоупотреба, за съжаление. Често  добрите идеи се превръщат в лоша практика – посяга се на джобните на възрастния, за да си купят изделия като картички, гривни, мартенички  и др. Не бива, тяхната благословия струва много повече и не бива да забравим това. Ние им дължим много“, не скри огорчението си човекът осигурил приятната изненада към самотните жени.

„Малките добринки и жестове носят голямо щастие и чиста благословия. В това се убеждавам всеки път след срещата ми с възрастни хора, независимо дали срещите са по конкретен повод или не.  Тяхната удивителна реакция и топло благодаря извира от сърцата им и е толкова истинско“, споделя д-р Надие Карагьозова, която вече е стигнала до първите възрастни жени, за които са подготвени празнични пакети и цветя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе