„Лишаване от свобода“ и глоби по 50 000 лева за мъжете, задържани в Исперих с над 50 кг марихуана

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Разград, адвоката и обвиняемите Звезделин Х., Мухаррем А. е Дечо Ж., с което те се признаха за виновни, че държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Съгласно споразумението, тримата се признават за виновни по повдигнатото обвинение, че на 11.11.2021 г. в гр. Исперих, в съучастие, без надлежно разрешително, придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с общо тегло 53 327, 65 гр. на стойност 319 965,90 лв. и 0,79 грама МДМА на стойност около 19,75 лева.

YouTube

Задържаха двама мъже от Исперих с над 50 кг марихуана

На Мухаррем А. е повдигнато и второ обвинение за това, че през лятото на 2021 г. в района на ГКПП „Капитан Андреево“ е влязъл през границата на Република България без разрешение на надлежните органи, като и по второто обвинение той се призна за виновен.

Подсъдимите заявиха, че са съгласни с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение, подписали са го доброволно и не желаят делото да се разглежда по общия ред.

Остават в ареста задържаните в Исперих с над 50 кг наркотици

Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление Звезделин Х. и Дечо Ж. приеха да им бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години, което да изтърпят при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. На всеки от тях е наложена и глоба в размер на 50 000 лева.

В ареста остават двамата обвиняеми за държане на над 56 кг марихуана в Исперих

На турския гражданин Мухаррем А., за това че е държал с цел разпространение наркотични вещества, съдът наложи наказание в размер на две години и десет месеца „лишаване от свобода“, което отложи за изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 50 000 лева.

За извършеното от него второ престъпление – нелегално преминаване на границата на Република България, съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изпълнението на което отложи за изпитателен срок от три години.

В ареста влиза и наемателят на помещението, в което откриха над 50 кг дрога в Исперих

Съгласно закона, от двете санкции, съдът наложи на Мухаррем А. едно общо наказание в размер на по-тежкото, а именно две години и десет месеца „лишаване от свобода“, което отложи за изпитателен срок от четири години, и глоба в размер на 50 000 лева.

Обвиняемите следва да платят и направените по делото разноски в размер на 2 400,25 лв.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе