Вълците до 12 години с победи на собствен терен

Вчера момчетата до 12 години на СКБ „Вълци-Разград“ бяха домакини на втори кръг от зоналното първенство по баскетбол в зона Добруджа. Те посрещнаха отборите от топ 5 в борба за челното място. В първия мач за деня нямаше изненади – Вълците победиха категорично отбора на Шумен със 103:20 точки.

Битката за първото място се случи в следобедните часове, когато един срещу друг се изправиха разградския отбор и отборът на Доростол Силистра. Мачът бе изключително оспорван, с отлични отигравания и от двете страни. Разградските баскетболисти обаче показаха характер и не се отказаха да гонят победата до края, като решиха мача в последните секунди и победиха с 63:62 точки.

YouTube

“Поздравяваме момчетата за силната игра, добрата защита и борбата под коша! Заслужиха си напълно преимуществото в следващия изключително важен етап – квалификациите за финали – да играят на собствен терен.”, споделиха от клуба.

В събота и неделя (12-13.03) Вълците ще пътуват към Бургас, където момичетата до 14 години се изправят срещу местния „Черноморец Бургас“ в битка от Елитна група Изток. На следващия ден момчетата до 14 години се изправят срещу два морски отбора – Стар Баскет (Варна) и Свети Влас в борба за 1-4 място в I-ва дивизия Изток.

Участията на рекордните 11 отбора и повече от 100 състезатели на спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“ в държавните първенства е възможно благодарение на подкрепата на „Амета“ с марката „Лудогорско пиле“. Тази година отборите на клуба се борят за челните места в България – и това е плод както на огромния им труд, така и на неизменната подкрепа на всички родители и спонсори. Ето защо целият екип на „Вълци-Разград“ изказва огромни благодарности към всички частни или юридически лица, които подпомагат идеята децата да спортуват и да развиват лидерски качества, калявайки своя характер в битки на баскетболния терен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе