Дамски бизнес клуб – Разград с първа сбирка

Първата жива сбирка на Дамски бизнес клуб – Разград се проведе на 12 март 2022 г. Основната цел на клуба е да събере и обедини на едно място жени, които са избрали пътя да създават и развиват свой бизнес или благотворителна/доброволческа дейност.

„Тези дами, които нямат свой бизнес, също са добре дошли – от една страна, за да научат какви услуги се предлагат в Разград, да споделят и препоръчват, а от друга – те са експерти в своята област и също биха били полезни за останалите“, споделя Цвета Бориславова, чиято инициатива е Дамският бизнес клуб.

YouTube

Целта на клуба е да се даде повече гласност на това, какви качествени бизнеси и услуги има в Разград. По този начин ще се насърчи приоритетното използване на услуги и продукти на местно ниво, ще се стимулира търсенето на местни търговци, а оттам парите на хората от Разград  ще останат в Разград. Въз основа на препоръки ще може повече местни производители и бизнеси в различни сфери да продължат да съществуват или да се доразвият, а крайният резултат ще е по-голям полезен ефект за потребителите от Разград и региона.

На събитието присъстваха 35 дами с различни професии – туристически консултант, банкер, бижутер, представител на бюрото по труда, счетоводител, земеделец, организатор на сватбени събития, куриерска фирма, фармацевт, зеленчукопроизводител, творец-художник, собственик на детски център, нутриционист, журналист, певица, зъболекар, графичен дизайнер, екскурзовод, психолог, писател, трудова медицина, подбор на кадри за работа в чужбина, специалист човешки ресурси, траурна агенция, финансов консултант, йога инструктор, няколко дами, които в момента са в майчинство, представители на МЛМ бизнеси, дами, които имат фирми за дограма, стъкларство, цветни метали, бутик за дамска конфекция.

Много от присъстващите имаха повече от 1 занимание, но основната им дейност е в Разград и те се гордеят с това. Идеята за сбирките на клуба е да станат регулярни, като една традиция, защото всеки път ще се появяват нови дами, някои ще сменят сферата си на дейност, а други ще започват нови начинания.

Всеки път ще има интересна тема за обсъждане или лектор, който да сподели своя опит от практиката, с което да допринесе да научим нещо ново и полезно, което да приложим в своето ежедневие.

Не случайно мисията на клуба е: „Нека заедно да създаваме добри традиции!“

Първият лектор бе Анна Янчева – една дама, родом от градче съвсем близко до Разград – град Кубрат. Днес тя е предприемач, майка на две деца, ръководител, обучител и лектор в няколко различни сфери. Развива се успешно в сферата на образованието, финансите и търговията. Тя прие поканата не само да направи първото събитие на Дамски бизнес клуб-Разград възможно, но и да даде малко повече стойност, теория и практика за това как да представят себе си и бизнесите си по най-добрия начин.

Появиха се предложения заедно със създаването на традицията за ежемесечни сбирки на клуба, да се определи и членски внос, който да бъде използван за добри каузи, насочени към Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе