Близо 600 пътни нарушения в Разградско за седмица

566 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 7 до 13 март 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 185 фиша и 52 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен водач.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства – в единия от случаите причината е неправоспособност на водача, в другия – употребата на алкохол от страна на шофьора.

От 21 март стартира традиционната полицейска операция „Скорост“, която се провежда по линия на ROADPOL. До 27 март ще се извършват засилени проверки за нарушения, свързани с превишаване на максимално допустимата скорост на движение. Изготвените анализи показват, че най-много тежки пътно-транспортни произшествия с най-голям брой загинали и ранени са настъпили заради шофиране с несъобразена скорост, превишаваща разрешената.

От началото на 2022 година до 10 март на територията на ОДМВР-Разград са възникнали 25 пътно-транспортни произшествия, от които 8 тежки с 11 ранени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе