Ново груминг студио отвори врати в Разград

Вчера бе официалното откриване на „Груминг студио д-р Ивелина Братанова“ в град Разград. Студиото е на ул. Добровкса №7, над спирка АПК.

На откриването присъстваха близки и приятели на д-р Братанова, която е добре позната в града със своята работа до момента. От скоро и в ново амплоа – зоофризьор.

YouTube

Всеки желаещ може да запише своя любимец на телефон 0898817005 или чрез съобщение във Facebook страницата на студиото. Студиото ще бъде с работно време от понеделник до петък от 8:30 ч. до 18:00 ч. и в неделя от 9:00 ч. до 15:30 ч. Събота е обявен за почивен ден.

В груминг студиото ще може да поглезите вашите домашни любимци със следните услуги, които предлага д-р Братанова.

Почистване на зъбен камък без упойка

Това е процедура, която се извърша с ултразвукова четка за зъби, напълно безшумна. Ултразвукът заедно със специалната паста за зъби Emmi pet образуват микромехурчета, които проникват в междузъбните пространства и размекват зъбния камък, премахват замърсяванията, хранителните частици, микробите и бактериите. Това е абсолютно щадяща манипулация. Изисква се редовна поддръжка, веднъж месечно. В периода до следващата процедура препоръчваме използването на специални продукти за поддържането на устната хигиена на вашият домашен любимец.

Хигиенна поддръжка

За да изглежда добре и да има здрава кожа и космена покривка, всеки домашен любимец се нуждае от своята хигиенна поддръжка. Разресване – за да се отстранят сплитания и сплъстявания на космите, последвано от изкъпване с професионална и напълно щадяща козметика, изсушаване с професионален сешоар предотвратяващ пресушаването и увреждането на косъма. Ако има необходимост, се изрязват ноктите и се почистват хигиенните зони (перинеанална област, уши и междупръстовите пространства на краката) с тример.

Красота и стил

Всеки домашен любимец е специален. Д-р Братанова може да предложи подходяща прическа, която е различна за всяка порода. Тя е съобразена спрямо Вашите изисквания и стандарти. Процедурата включва разресване, къпане, оформяне с машинка или ножица, рязане на нокти, почистване на косъмчета в ушния канал, които са предпоставка за често настъпващи отити (възпаление на ушният канал).

СПА и Озонотерапия

Спа и Озонотерапията е нова услуга в града, която включва къпане в хидромасажна вана със специална дермокозметика. Вашият любимец е обгърнат с безброй водни мехурчета излъчващи разнообразни СПА аромати.

Какво представлява ОЗОНЪТ?

Озонът е специална форма на кислорода. Той се произвежда естествено в природата. В груминг студиото благодарение на специалната машина на Iv San Bernard, озонът се произвежда изкуствено с генератор. Създавайки контакт с кожата и космената покривка на вашият любимец, озонът осигурява антибактериално, противовирусно, противогъбично, дезинфекциращо, почистващо и антистресово действие.

При какви случаи е подходяща терапията с Озон?

При животни с кожни проблеми: гъбички, себорея, дерматит-атопичен или алергичен, алопеция, дължаща се на неправилно застригване с машинка след груминг, след оперативно забръсване, фоликуларна атрофия или дистрофия на косменият фоликул, хормонални смущения. Необходимо е проблемът да бъде правилно диагностициран, за да се извършат конкретните програми за терапия с озон.

При животни със ставни проблеми и след ортопедични операции: подобрява състоянието на ставите, намалява болката и съкращава значително възстановителния период след оперативна намеса.

При възрастни животни: подобрява циркулацията на кръвта и отпуска мускулите.

При животни, подложени на различен вид стрес: след оставяне в хотел, при смяна на собственик или ново жилище, при поява на нов член в семейството, след празнични мероприятия, след изложбени програми, след интензивна тренировка при спортуващи кучета, след дълго боледуване. След като се разбере от каквом има нужда Вашия любимец, се изготвя схема за терапия. Всяка една процедура е с продължителност между 15-20 минути*

Озонотерапията не се препоръчва при животни със сърдечни заболявания и епилепсия.

Освен четирите услуги, в груминг студиото може да откриете козметика, аксесоари, лакомства и ваучери за подарък.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе