Пето издание на кампанията „Най-добър млад шофьор“

Днес в 10:00 часа стартира петото поредно издание на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“. Основен организатор на събитието и тази година е Съюзът на българските автомобилисти – СБА.

В първия етап на кампанията, който ще продължи от 21 март до 1 май, желаещите могат да се регистрират за участие онлайн на сайта на кампанията mladshofior.bg чрез решаване на тест от 20 въпроса, свързани с шофирането и пътната безопасност. Двайсетте участници, справили се най-добре с теста, ще бъдат поканени на финалното практическо състезание, което ще се проведе на 28 май в София.

YouTube

Голямата награда в тазгодишното издание на кампанията ще бъдат ваучери на стойност 6000 лв. за гориво. Освен това за останалите финалисти организаторите и партньорите на кампанията са подготвили още много изненади – смартфон, осигурен от Йетел България, ползване на премиум автомобил за период до 2 седмици от Топ рент а кар, СБА карти за всички финалисти и още много изненади. Освен предметните награди, първите двама ще могат да се включат и в международно състезание тази есен в Испания. В него те ще се съревновават с участници от 20 държави, в които се провежда кампанията „Най-добър млад шофьор“.

„Най-добър млад шофьор на България е нашето предизвикателство към водачите на възраст до 26 години. С него ние ги призоваваме да се включат и да докажат, че много от младите шофьори у нас са способни и знаещи, обратно на масово наложеното мнение в по-възрастните водачи. В предходните издания се включиха над 15 000 млади шофьори и сме щастливи, че кампанията бързо се превръща в една добре работеща обща кауза между младите шофьори, неправителствения сектор, държавата и бизнеса за по-безопасни пътища в България“, заяви инж. Емил Панчев, председател на СБА.

Партньори на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ са Главна дирекция „Пътна полиция“ към ГДНП, Българският червен кръст, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Столична община, фондация „София – европейска столица на спорта“, ДЗИ, Топ рент а кар, Йетел България и София Тех Парк. Кампанията се осъществява с медийната подкрепа на Фреш Медиа България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе