Отворени врати в Хидрометеорологична обсерватория – Разград

Във връзка с 22 и 23 март 2022 г. – международни дни на водата и на метеорологията, Националният институт по метеорология и хидрология организира на 22.03.2022 г. ден на отворените врати в Хидрометеорологична обсерватория град Разград.

От 1950 г. на 23-ти март се отбелязва подписването на Конвенцията за създаването на Световната метеорологична организация (СМО).

YouTube

Като един от учредителите на СМО, НИМХ всяка година отбелязва празника под общото мото за всички метеоролози и хидролози по света. Темата на #WorldMetDay за 23 март 2022 г. е #EarlyWarningEarlyAction. (Early Warning and Early Action. Hydrometeorological and Climate Information for Disaster Risk Reduction. – Ранно предупреждение – ранна реакция. Хидрометеорологична и климатична информация за намаляване на риска от бедствия).

Мотото е свързано с критичната роля на системите за ранно предупреждение за своевременната превенция като адаптивна мярка срещу климатичните промени. Подчертава значението на напредъка в изследванията в областта на метеорологичните прогнози, за да могат да се посрещнат предизвикателствата на екстремните прояви на метеорологичното време.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе