Всички областни пътни управления в страната извършват аварийно запълване на дупките по републиканските пътища

Снимка: АПИ

Всички областни пътни управления в страната от петък – 18 март, извършват аварийно запълване на дупките, отворили се по републиканските пътища след снеготопенето и ниските температури през последните седмици. Изкърпването се прави със студена асфалтова смес и е временно решение, докато започнат ремонтите по пътищата при трайно затопляне на времето. Целта е да се запълнят огромните дупки, които застрашават живота и здравето на пътуващите и нанасят щети по превозните средства. С това сравнително бързо решение ще се предотвратят инциденти и материални щети.

Предприетите аварийни дейности са по разпореждане на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Те започнаха в петък и продължават и  в момента. Фирмите работиха в събота и неделя, за да се запълнят всички дупки по пътищата в кратък срок.

YouTube

Снимка: АПИ

През зимните месеци със студена асфалтова смес аварийно се запълват дупки и се отстраняват локални повреди по настилката. Изкърпването им ще доведе до обезопасяване на пътните участъци и повишаване безопасността на движение.

През април, след края на зимното поддържане и трайно повишаване на температурите, ще бъдат предприети ремонтни работи на компрометираните отсечки по републиканската пътна мрежа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе