Детският писател и директор на РБ „Проф. Б. Пенев” – Димитър Петров бе гост в ОУ „Елин Пелин” – Стражец

По покана на директора на ОУ „Елин Пелин” – Стражец, Диана Петрова, на 21 март в училището гостува детският писател и директор на РБ „Проф. Б. Пенев” – Разград, Димитър Петров. Авторът на детски приказки, стихчета, гатанки и скоропоговорки се срещна с ученици от I, II ,III и IV кл., с ръководители Светла Николова и Дилбер Адем. Той представи най-новата си книжка със седем приказки.
Срещата премина при голям интерес от страна на учениците. Бе изпълнена с много емоции и вълнение.

Писателят бе изненадан от Ивана Василева, ученичка от II клас, която прочете най-новата си приказка „Горска дискотека” и от малкия поет Християн Василев, който представи последното си стихотворение „Пролет”. Талантливите деца обещаха да посетят Детски отдел на библиотеката и да представят творчеството си, заедно с писателя Димитър Петров.

YouTube

Малките любознайковци искрено се забавляваха с гатанките и скоропоговорките, представени от госта. Научиха от него как се пишат приказки, как се раждат идеите за разказите и кое най-много го радва и вдъхновява. Писателят обеща да гостува отново на многознайковците от училището в Стражец.

По покана на директора на ОУ „Елин Пелин” – Стражец, Диана Петрова, на 21 март в училището гостува детският писател и…

Posted by Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“- Разград on Monday, March 21, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе