Разград събра областни управители за обсъждане на съвместни дейности за развитие на туризма

Град Разград единодушно бе уважен, като домакин на първата официална среща на областните управители от Северен централен район, като за първи път, към форумът  се присъедини и областния управител на област Варна.

Сътрудничеството израства в следствие на ползотворното обсъждане на редица идеи за съвместно развитие на туризма с фокус на региона, в цялост. Събитието се организира за първи път в областта ни и е в следствие инициатива на областния управител на област Разград – д–р Деян Димитров. Форматът представлява иновативна форма на взаимодействие, чрез обмяна на опит в сферата на културата, образованието и туризма.

YouTube

Събитието се състоя в конферентната зала на Интерактивния музей в Археологически резерват „Абритус“ с работна тема „Разработване на План за съвместни дейности на Областните управители от Северен централен район в сферата на туризма“. Ръководители и експерти от областните администрации представиха интересни презентации с туристическите профили на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра, включващи най-атрактивните туристически обекти, фестивали и събития, любопитни факти, видове туризъм, профил на туриста, и места за настаняване в съответната област. Обсъдени бяха конкретни стъпки за реализиране на Плана за съвместни дейности в сферата на туризма.

Във програмата активно се включиха и специалните ни гости: г-жа Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, г-жа Емилия Германова – директор на Историческия музей в гр. Исперих, г-жа Анна Пенчева – маркетинг директор на ПФК „Лудогорец 1945“, г-жа Дияна Славова – Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и др.

След работната среща гостите разгледаха археологическия резерват „Абритус“ и бяха впечатлени от артефактите в него. В допълнение голям интерес предизвика и тренировъчната база на ПФК „Лудогорец 1945“, която им беше презентирана от изпълнителния директор на клуба – г-н Ангел Петричев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе