Ръководството на Община Разград се срещна с делегация от турската община-побратим Авджълар

Ръководството на Община Разград се срещна с делегация от турската община-побратим Авджълар днес. Кметът на Авджълар Туран Ханчерли заедно със своите заместници и част от общинските съветници в истанбулската община бе на кратко посещение в региона.

Пред гостите от южната ни съседка Кметът Денчо Бояджиев представи информация за Община Разград по отношение на населението, забележителностите и икономическото развитие. Припомни, че през 2023 г. изтича актуалното Споразумение за приятелство и сътрудничество между двете общини и предложи да започне подготовка за подписването на подобен документ за следващ период. Отношенията между двете общини датират от 2000 г.

YouTube

Кметът на Авджълар Туран Ханчерли допълни, че дори и в пандемичната обстановка добрите отношения между двете общините не са прекъсвали, макар и чрез интернет. „Ще сме щастливи да разширим отношенията си, като подготвим ново споразумение между двете общини. Вярвам, че сътрудничеството между местните власти в тези трудни времена е благотворно за жителите на съответните общини” – каза г-н Ханчлери.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев представи на гостите от Авджилар акцентите в културния и фестивален календар на общината, като ги покани на Панаира на киселото мляко. Кметът на Авджълар Туран Ханчерли увери, че поне един фолклорен състав от истанбулската община ще участва в културната програма на фестивала.

Двамата кметове обсъдиха възможностите за включване на богата културна програма в предстоящото възобновяване на взаимоотношенията между двете общини-побратими.

В срещата участваха и председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим, секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе