По европроект изграждат детски площадки в осем исперихски села

Местната управа на Исперих започва изпълнението на проект „Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в населените места на община Исперих (Свещари, Тодорово, Йонково, Г. Поровец, Лудогорци, Подайва, Вазово и Белинци)”. Това информират от ОИЦ-Разград.

Той е финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 7.4 „Инвестиции в устройването, подобрението или разширяването на местни основни услуги за селското население, включително развлечения и култура, и свързаната с тях инфраструктура” на МИГ Исперих.

YouTube

Общата стойност на проекта е 104 277.56 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента.

Проектните дейности включват изграждане на кътове за игри с необходимите съоръжения, подходящи за деца на възраст до 12 години в осемте села на общината.

Игрите и заниманията, които съоръженията предлагат са: пързаляне, катерене, скачане, клатушкане, пазене на равновесие, експериментиране, люлеене, игри със сюжети и роли, и колективни игри.

За игровите зони е предвиден дървесен чипс от нарязани и пресяти борови кори и дървесина, положени върху добре уплътнена земна основа. Тази настилка осигурява най-добра защита при падане. Тя ще бъде кантирана с градински бордюри. В зоните за отдих ще бъдат поставени пейки и кошчета за смет.

Проектът има за цел да осигури възможности за игри на открито, провеждане на детски празници и рождени дни, както и места за социални контакти и отдих в населените места.

Очаква се всички дейности да приключат най-късно до края на февруари 2025 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе