Продължава подготовката за обновяване на растителността около входа на Градския парк

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на района в Градския парк около механа „Лятно кино“, където продължава подготовката на обновяване на растителността.

Дейностите се извършват по инициатива на собственика на заведението Йордан Тачев и с финансово обезпечаване от негова страна, след консултация с общинския отдел „Опазване на околната среда“ и ОП “Паркстрой“.

YouTube

Вчера в участъка около детската площадка до заведението бе положена и подравнена хумусна почва, която ще бъде основата на тревната смеска. Предстои изграждане на поливна система и засяване на райграс, както и засаждане на 19 фиданки на мястото на 15-те премахнати дървета, които бяха сухи и създаваха предпоставки за инциденти с минувачите и играещите на детската площадка. Компенсаторно залесяване с още 56 дървета ще бъде извършено и в други райони на Градския парк. Около детската площадка ще бъдат засадени по-нискостеблени видове: кълбовидни акации – 5 броя, червени кестени – 7 и червен дъб – 7.

Междувременно ОП “Паркстрой“ продължава работа и в друг участък от Градския парк – разчистване в подножието на Пантеона на почвопокривна растителност, обхванала голяма част от пътеките към монумента. Община Разград предвижда и там обновяване на растителността, както и възстановяване на осветлението.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе