Откриха STEM център в ОУ“Отец Паисий“-Разград

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването на STEM център в ОУ“Отец Паисий“-Разград днес. Събитието бе посветено на 127-та годишнина от създаването на учебното заведение.

YouTube

Г-жа Расим пожела на възпитаниците на училището, които в момента са 170, да са здрави и ученолюбиви, смело да следват мечтите си. Тя поздрави ръководството на учебното заведение за това, че, съхранявайки традициите, е последователно и по отношение на прилагане на иновативни подходи в образованието. Въвеждането на технологиите в обучението е възможност учениците да преоткрият учебните предмети и да подходят творчески към обучението си – коментира заместник-кметът Хабибе Расим.

След приветствията от официалните гости, след които бяха и областният управител Деян Димитров, началникът на РУО на МОН Ангел Петков и председателят на Синдиката на българските учители Рада Нейчева, директорът на ОУ“Отец Паисий“ Мирослав Минков преряза лентата на новата придобивка за училището и показа на официалните лица двете учебни стаи, в които ще се провежда STEM обучение. Те са изградени с финансиране от Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“, ОУ“Отец Паисий“ е единственото училище в община Разград с одобрен проект по тази програма. Финансирането е на стойност 50 000 лв. По една от стените на двете стаи – Космос и Природа – са тематично изрисувани от учителката по изобразително изкуство Милена Христова.

Работата в STEM центъра покрива теми от учебното съдържание по Човекът и природата, Технологии и предприемачество, свързани със знанията за транспортните средства, екология, алтернативни енергийни източници, физични сили, конструиране, както и теми от учебното съдържание по изобразително изкуство. В STEM центъра учениците ще се поставят в активна позиция, което ще ги научава да прилагат знанията в действия или продукти.

По време на посещението си в STEM центъра гостите на празника имаха възможност да се чуят децата от Училищния хор с ръководител Адриан Маджаров. Гостите разгледаха и останалите учебни стаи в ОУ“Отец Паисий“, картините на известни български художници, изложени в коридорите, както и част от училищния двор, в който в навечерието на патронния празник, всеки клас е засадил иглолистно дърво, за което ще се грижи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе