Четири стажантски позиции за летни студентски практики в Областна администрация – Разград

От днес до 8 май студентите могат да кандидатстват за четири стажантски позиции за летни студентски практики в Областна администрация Разград. Инициативата е под егидата на Министерски съвет и е част от Централизираната кампания за студентски стажове в държавната администрация за настоящата година. 

Желаещите да кандидатстват могат да бъдат студенти от страната и чужбина, които са с непрекъснати студентски права и са в процес на обучение към момента на провеждане на стажа.

YouTube

Срокът на стажа е един месец и е планиран за периода: юли – август 2022 г. Желаещите да се запознаят отблизо с работната среда в Областната управа трябва да са студенти в едно от следните четири професионални направления – „Право“, „Икономика“, „Администрация и управление“ или „Архитектура, строителство и геодезия“. За всяко от направленията е осигурено по едно стажантско място. Студентът от направление „Право“ ще работи с юристите в администрацията. Икономистът и студентът от направление „Архитектура, строителство и геодезия“ ще сътрудничат на експертите от отдел „Регионално развитие“. Студентът от направление „Администрация и управление“ ще стажува в Центъра за административно обслужване.

Участието в стажовете не се заплаща на студентите, но след успешно приключване на практиката си те получават сертификат. Кандидатстването ще се извършва изцяло онлайн чрез регистрация на: http://staj.government.bg/ и решаване на тест, разработен на национално ниво. Преминалите успешно теста ще бъдат поканени на интервю в Областна администрация Разград.

С детайлна информация относно условията за кандидатстване и целия процес, свързан със стажа, може да се запознаете на: http://staj.government.bg/.

Подкрепата за реализацията на младите хора е сред основните приоритети на Областния управител д-р Деян Димитров. С осигуряването на възможности за студентски практики ръководството на администрацията демонстрира своята висока социална отговорност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе