Залесяване и почистване на нерегламентирано сметище извърши ОП “Разградлес“ в Седмицата на гората

Две мероприятия посвети на Седмицата на гората(4-10 април) Общинско предприятие „Разградлес“.

Традиционното залесяване бе извършено в землищата на селата Дряновец и Балкански на обща площ 33 дка. В единия  участък се извърши попълване след залесяване миналата година, а в другия – ново залесяване. Общо 1100 фиданки едроразмерна топола бяха засадени край двете села.

YouTube

Другата инициатива на общинското предприятие директорът на „Разградлес“ инж. Свилен Йорданов представи днес на  Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и  на заместник-кмета Добрин Добрев. Колективът на предприятието извърши почистване на нерегламентирано сметище в местността „Старият кладенец“ встрани от пътя Разград – Русе между селата Гецово и Осенец. Само за няколко часа от служителите в „Разградлес“ бе напълнен голям контейнер за строителни отпадъци. След почистване на мястото бе поставен винил с надпис „Нека бъде чиста гората!“ на български и на английски език. „Искаме да спечелим за каузата повече хора, тъй като нерегламентираните сметища на горски територии не са малко, а това оставяме на децата и внуците си. Нека всеки си зададе въпроса какво прави за гората, от която получаваме и чист въздух, и дърва за отопление, билки, приходи.“ – заяви Свилен Йорданов.

Табели с надписа „Нека бъде чиста гората!“ ще бъдат поставени и на други места в общинските гори, където се установят подобни нерегламентирани сметища.

Инициативата на ОП “Разградлес“ получи подкрепа от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и  на заместник-кмета Добрин Добрев, които също призовават да опазваме гората чиста и да не изхвърляме отпадъци на нерегламентирани за това места.

Освен тази дейност и залесителните мероприятия ОП “Разградрес“ продължава и с традиционната си дейност по снабдяване на населението с дърва за огрев – съобщи Свилен Йорданов. От началото на годината са продадени на жителите на общината 14 000 кубика дърва, от тях вече са доставени 4 000 кубика. Свилен Йорданов препоръча хората, които се отопляват на дърва, да заявяват необходимото им количество своевременно, като изчакат и реда си за получаването им.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе