Пълна зала „Филхармония” извика на бис пианиста Фидоси Керчев

Голям интерес към едно от първите масови културни събития в Разград след отмяната на мерките от извънредната епидемична обстановка. Обновената зала „Филхармония” едва събра снощи желаещите да чуят младия пианист от Разград Фидоси Керчев. В публиката бяха и Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, заместник-кметът Добрин Добрев, секретарят на Община Разград Нели Добрева.

YouTube

Фидоси Керчев бе солист на Филхармония „Проф. Димитър Ненов”-Разград и Симфониета Шумен, диригент на Симфоничния концерт бе Денис Де Либерали от Италия, а концертмайстор – Гергана Петрова. Увертюра „Егмонт” на Бетовен и Концерт за пиано и оркестър №2 на Брамс включваше програмата на концерта.

След бурните аплодисменти Фидоси Керчев излезе на бис.

23-годишният пианист е роден в Разград, завършил е Музикалното училище „Любомир Пипков”-София, продължава образованието си в Музикалната консерватория CRR, в момента се обучава в магистърска степен на Кралската консерватория в Брюксел в класа по пиано на проф. Йохан Шмидт. Фидоси Керчев е лауреат на множество престижни национални и международни конкурси в различни държави, бил е солист на множество оркестри у нас и по света, изнасял е и клавирни рецитали в различни държави.

Симфоничният концерт снощи бе и първото събитие в обновената зала „Филхармония”. Част от дейностите от ремонта бяха финансирани от д-р Марин Керчев, а друга част – от Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе