Учениците на ОУ „И. С. Тургенев“ – творци, изследователи, с иновативни идеи

Урок 1:1 с образователния софтуерен продукт MozaBook и учене Mozaik, бинарен урок по математика и английски,  работа по програмата „Роботика за България“ и участие в Robot Spike Prime състезание, открити уроци по шахмат с гросмайстора по шахмат Ивайло Енчев, STEM проекти за занимания по интереси представиха учителите и учениците от ОУ „И. С. Тургенев“ пред колеги и ученици от шуменски училища в рамките на тридневна инициатива, провела се в училището.

 От 14.04.-16.04.2022г. ОУ „И. С.Тургенев“ бе домакин  на обмен на добри практики, организиран по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Иновации в действие“.

YouTube

С наблюдение на иновация „Генерация Алфа в дигитална надпревара“ и представяне на STEM проекти за занимания по интереси стартира първият от трите дни посветени на добри практики в ОУ „И. С.Тургенев“.  Урок 1:1 с образователния софтуерен продукт MozaBook и учене Mozaik, представи пред своите колеги г-жа С. Маринова. Гостите с интерес проследиха и провеждането на бинарен урок за 5 клас, където г-жа М. Бобчева и г-жа И. Улева обединиха знанията и уменията на учениците по математика и английски език.  За първа година училище Тургенев работи по програмата „Роботика за България“ и участва в Robot Spike Prime състезание. Г-жа С. Хараланова и г-жа Ирина Стоянова показаха на участниците открит урок по роботика, а гросмайсторът по шахмат  Ивайло Енчев заедно с г-н Пламен Минчев организираха шахматна надпревара. Пролетна програма с игри, танци и музикални предизвикателства бяха само една малка част от изненадите, организирани за гостите.  Щастливи и приятно изненадани от видяното – това показа емоциометърът за гостите, който учителите на ОУ „И. С. Тургенев“ използват в работата си с децата.

Официални гости на срещата бяха г-жа Галина Пенева и Албена Добрева от РУО – Разград, както и екип от учители и ученици на три училища – Трето Основно училище „Димитър Благоев“ – гр. Шумен, Средно училище „Васил Левски“ – гр. Шумен и Основно училище „Отец Паисий“- гр. Разград.

Директорката на иновативното разградско училище Милена Орешкова приветства с добре дошли всички участници в събитието като им пожела творческо вдъхновение и успехи.

Форумът приключи с посещение на една от забележителностите на гр. Разград- Археологически резерват „Абритус“.

И за бъдеще екипът на ОУ „И. С. Тургенев“ си поставя високи цели за работа по иновативни проекти, с които да развива и надгражда уменията  на своите ученици в една динамична, интересна, съвременна и конкурентноспособна среда, с която да подготвя новото поколение за живота.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе