Деца от разградските училища боядисаха еднометрови яйца на Велики четвъртък

Деца от шестте основни училища в Разград и възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца участваха в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък, организирано от Община Разград, ЦРД и Общинско радио-Разград. Подобно общоградско тържество в Разград се провежда от 2008 г.

YouTube

Еднометровите яйца от стиропор са изработени от ОП”Паркстрой”, в края на събитието работници от общинската фирма ги поставиха в градинката до Часовниковата кула и така великденските символи  станаха част от празничната украса на Разград. Пред всяко от яйцата е поставена табелка с името на училището.

Учениците от всяко от училищата – ОУ”Никола Икономов”, ОУ”Н.Й.Вапцаров”, ОУ”Ив.С.Тургенев”, ОУ”Отец Паисий”, ОУ”Васил Левски” и СУ”Христо Ботев”, както и възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към ЦРД – имаха възможност предварително да щрихират орнаментите от украсата на яйцето. На площад „Независимост”(пред Новия театър) яйцата бяха оцветени с пъстроцветни бои. Имаше и още едно яйце, което, както повеляват традициите, бе боядисано червено.

В рисуването на яйцата се включи и част от кметския екип: заместник-кметовете Добрин Добрев и Полина Иванова, секретарят на Община Разград Нели Добрева, главен експерт в отдел „Култура” Цеци Бенонова, главен експерт в отдел „Образование” Виктория Георгиева.

Докато се боядисваха осемте яйца, възпитаници на ЦРД от танцовите и певчески школи представиха свои изпълнения пред Общинския културен център. След пандемията това бе една от първите концертни изяви за разградските таланти. В концерта участваха: Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков; Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова с три формации, две от които към ОУ”Н.Й.Вапцаров” и ОУ”Н.Икономов”; Вокална група „Веселите глухарчета”, в която участват първокласници и деца от ДГ”Митко Палаузов”, тя е с ръководител Свилена Дечева; Танцова формация „Феникс” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов с две възрастови групи; ДТФ”Хорце” с две възрастови формации с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе