Проведе се заседание на Областния съвет по условия на труд

Във връзка с отбелязването на 28-ми април – Световен ден за безопасност и здраве при работа се проведе редовно заседание на Областния съвет по условия на труд в конферентната зала на РС на КНСБ град Разград.

Г-жа Грациела Ранкова – Областен координатор на РС на КНСБ подчерта, че тази година мотото на Световния ден за безопасност и здраве при работа е „Нулева смъртност до 2030 г. на работното място“.

YouTube

От 1998 г. КНСБ и сдружение с нестопанска цел „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“ помагат на деца, изправени пред изпитанието да израснат сами без родителска грижа. В продължение на 24 години се изплащат стипендии на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука. Загиналите са били членове на КНСБ, отбеляза още г-жа Ранкова и помоли всеки, който има възможност и желание да подпомогне този процес да се включи в дарителската кампания.

Отчет за контролната дейност на Дирекция „Инспекция по труда“ – град Разград за първото тримесечие на 2022 г. и основни приоритети в дейността й през второто полугодие на 2022 г. представи г-жа Айлин Мехмед – и.д. Директор на Дирекция „Инспекция по труда“ град Разград.

Г-жа Даниела Коджахристова – директор на ТП на НОИ Разград представи информация за анализ за трудовия травматизъм в Област Разград за първото тримесечие на 2022 г., като в заключение апелира пострадалите при трудова злополука лица, да уведомяват контролните органи на НОИ Дирекция „Инспекция по труда“ град Разград, в случаите, когато работодателят не я е декларирал. Това тяхно право е регламентирано в чл. 57, ал. 2 на КСО.

След приключване на заседанието г-н Златев и членовете на Областния съвет по условия на труд, поднесоха венци пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки, която се намира пред сградата на бул. „България“ 15.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе