НПТГ „Ш. Петьофи“ отбеляза своя патронен празник

На 29.04.2022 г. НПТГ „Ш. Петьоофи“ отпразнува своя патронен празник, посветен на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи. Седмицата, преди празника, бе изпълнена с редица мероприятия и инициативи.

На 20.04.2022 г. бе открита изложба от рециклирани материали от ученици от десетите класове и клуб „Арт“.

YouTube

В дните от 18 – 28.04.2022 г. се проведоха демонстрации и състезания по професиите, изучавани в Механото. Учениците от 12 клас специалност „Системно програмиране“ представиха пред осмокласници от същата специалност свои проекти, създадени в часовете по професионална подготовка. Отбори от 11 и 12 клас специалност „Компютърна техника и технологии“ показаха практически умения за асемблиране на компютър. Учениците от 11б клас първи успяха да посетят сайта на гимназията. Специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна“ представиха система за пречистване на въздуха от замърсени частици при извършване на различни трудови дейности. Отборите на 8, 9, 10 и 11 клас от направление „Електротехника и енергетика“ се състезаваха, като отговаряха на въпроси от изучаваните предмети в професионална подготовка. Най изчерпателни в отговорите си бяха победителите от 11 клас.

На 28.04.2022 г. за петте осми класа от гимназията бе организирано състезание, посветено на живота и творчеството на нашия патрон Шандор Петьофи. Най-подготвени се оказаха учениците от 8а клас, които завоюваха първото място в класирането.

Кулминация на празничните дни бе залесителната акция „За идните поколения“ в градския парк. Учениците от всички класове засадиха 59 дръвчета, осигурени от Паркстрой – Разград, със съдействието на Община Разград.

Празникът завърши със „Спортно междучасие“, включващо щафетни и забавни игри. Най-масово и емоционално бе тегленето на въже, в което победиха учениците от 9б и 11б класове. Атракция бе битката между победителите 11б клас и отборът на учителите.

Грамотите и наградите на всички победители в състезанията връчи директорът на училището инж. Нешка Христова.

Ръководството на НПТГ „Ш. Петьофи“ благодари на всички учители, служители и ученици, които организираха, ръководиха и участваха в инициативите, състезанията и допринесоха за празничното настроение!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе