В навечерието на празника на червенокръсткото движение – 8 май, трапезарии „Топъл обяд“ на БЧК финализират дейността си

Вчера в Разградска област приключват дейността си трапезарии „Топъл обяд“ на Български Червен кръст Разград, подпомагащи 160 деца.

В продължение на 89 учебни дни 115 деца от социално слаби семейства получаваха топъл обяд. Друга група от 45 деца бе подпомагана в продължение на 74 учебни дни през зимните месеци. Предоставени са 12247 топли обяда, на стойност 24630 лв. Успешното й изпълнение е благодарение на 5 фирми – произвеждащи обядите за деца , на дългосрочните партньорства с училищните ръководства и труда на 11-те доброволци на червенокръстката организация.

YouTube

Програмата ,финансирана от Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, и дарители в Разградска област, подпомага вече 17 поредни години деца от Разградска област. Деца с риск от отпадане от образователната система – сираци, с безработни родители, или деца с увреждане. Целта бе да създадем условия за равен достъп в училищна среда и подкрепим тяхното израстване чрез редица образователни програми – за здравословно хранене, първа долекарска помощ и предотвратяване на пътен и воден травматизъм.

В навечерието на празника на червенокръсткото движение – 8 май, трапезарии „Топъл обяд“ на Български Червен кръст в…

Posted by Областен съвет на БЧК – Разград on Thursday, May 5, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе