Иновативен урок по Човек и природа в ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“

„Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо“ – с тази мисъл на известния немски философ Шопенхауер на 10.05.2022 г. започна иновативният урок по ЧП, в който участваха ученици от 3 „Б“ и 3 „В“ клас. В урока са интегрирани знания по учебните предмети БЕЛ, ЧО и Математика.

Под вещото ръководство на г-жа К. Начева и Я. Янкова учениците обобщиха изученото за човешкото тяло и здравословния начин на живот. Под формата на игра те редиха пъзели, решаваха кръстословица, отговаряха на въпроси и попълваха липсващи думи, извличаха информация от текст и научиха любопитни факти от занимателни задачи. Показвайки компетентностите си да коментират, да формулират изводи ,да работят с образователните ресурси, създадени от техните учители и в екип, третокласниците доказаха, че иновациите в учебния процес действат. Учениците се убедиха, че трябва от малки да се научат да ценят здравето си и обещаха да продължават да се учат да живеят здравословно.

YouTube

Защото: „Доброто здраве е най-голямото богатство“ ,което един човек може да притежава и само то ни носи радост, енергия, жизненост, любов, успехи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе