Корея в сърцето на петокласник от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“

Десетки ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ изучават корейски, защото са запалени по корейската култура. Десетки рисуват, споделят музика, обличат се като любимите си корейски изпълнители. Но петокласникът Мирослав Андреев се докосна до Корея по най-оригиналния начин и лично корейският посланик му връчи награда за оригиналност в конкурса „Корея в сърцето“.

Конкурсът е обявен от 68-мо училище „Братя Миладинови“ – София. Всички участват с рисунки, но Мирослав Андреев се включва с триизмерно изображение на краля и кралицата на Корея. Предисторията е, че той вече 5 години се обучава в Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе с ръководител Маргарита Хрисандова. Още от детската градина в Разград са забелязали, че той работи много добре с пластилин. От първи клас пътува до Русе, за да учи пластика и изработка на 3Д модели. „Преди работех с бързосъщнещи материали, но от 2 – 3 години работя с полимерна глина. Тя се пече. А това лято в Златоград успях дори да поработя на грънчарско колело“ – споделя Мирослав.

YouTube

Какво харесва най-много в източните култури? Обича Корея, Япония, Китай. Иска да види градовете, развлеченията, живота на източните хора, защото живеят доста по-различно от нас и обществото им е доста по-технологично. Сигурни сме, че той ще сбъдне мечтата си. А дотогава ще продължи да учи в Математическата гимназия, защото най-много го влекат математиката и изкуството, може би и информационните технологии. В свободното си време е на телефона или играе настолни игри със сестрите си – абитуриентките Ася и Симона Андрееви, знаменоски, носещи национална и международна слава на нашето училище и на Разград. Ето, че и малкият им брат тръгна по техните стъпки.

На 28 март в Софийското 68-мо училище посланикът на Република Южна Корея Хо-шик награди Мирослав Андреев за изработеното от него 3D изображение на кралското семейство на Южна Корея. Като най-интересен свой проект Мирослав посочва изработената от него пластика на Хари Потър на метлата си. В момента работи върху пластика на 3D щъркел.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе