На благотворителния концерт на Федерацията на жените връчиха грамоти за отличен успех и високи резултати на олимпиади на 15 зрелостници

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи Грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати на олимпиади на 15 зрелостници по време на благотворителния концерт на Федерацията на жените снощи. Шестима от тях завършват ППМГ”Акад. Н. Обрешков”: Петър Йорданов Петров, Павел Ангелов Дамянов, Ася Росенова Андреева, Симона Росенова Андреева, Мария Попгеоргиева Георгиева и Денис Исмаил Билял. Четирима са от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”: Селяй Селим Селим, Василена Николаева Накова, Юлиян Мирославов Минчев и Мария Бориславова Симова. Трима са от ПГИ”Робер Шуман”: Мерай Гюркант Медаил, Хава Ахмедова Робева и Дерия Исмаил Исмаил. Двама завършват НПТГ”Шандор Петьофи”: Джелил Сунаев Хасанов и Шенер Исмаилов Шерифов.

Концертът, който започна с награждаването на 15-те отличници, е организиран от Федерация на жените Разград и Община Разград със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“ и НЧ „Развитие 1869“ гр. Разград.

YouTube

Със средства, събрани от концерта и със съдействието на община Разград ще бъдат подкрепени абитуриенти от Разград, постигнали отличен успех през всичките години на обучението си и отличени в престижни олимпиади. Част от средствата за концерта ще бъдат дарени за възстановяване на една емблематична за Разград и уникална за страната сграда – Музикален дом „Екатерина и Димитър Бъчварови”. 

Преди да връчи грамотите заместник-кметът Хабибе Расим поздрави младите хора за постигнатите от тях успехи, пожела им да продължат да се развиват, а след като завършат следващия етап от образованието си  да се завърнат в родния дом – община Разград, „за да градим заедно общото ни бъдеще в Разград”. Заместник-кметът Хабибе Расим поздрави и Федерацията на жените за благотворителните каузи, които провежда. Пред пълната с публика зала г-жа Расим си пожела след двете пандемични години да имаме повече възможности да се събираме, да подкрепяме младите таланти на Разград, които да бъдат мотивирани да се развиват тук.

В концерта участваха 180 даровити разградски деца. Сред тях: Вокална група „Въртележка“ от Музикална школа „Илия Бърнев“ с вокален педагог Детелина Тодорова;  група „Шарена дъга“ от ДГ„Приказка“; Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с ръководител Емилия Борисова; Детска танцова школа „Сладури“ от ОУ„Васил Левски“-Разград с художествен ръководител Катя Портянова; група „Калинка“ от ДГ„Васил Левски“; Тея Георгиева от ЦПЛР ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева; Балетна школа при НЧ„Развитие 1869“-Разград с  художествени ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; Александра Златева – възпитаник на Кремена Кряколова от Младежки дом Търговище; Фолклорна група към НЧ„Напредък 1901”-Разград с художествен ръководител Пламен Панев; Текин Зекериев от ЦПЛР ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева; Танцова формация „Феникс“ от ЦПЛР ЦРД с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; Пламена Петрова; Камелия Николова; Клуб по спортни танци „Фея денс”-Разград с ръководител Десислава Мазнева; Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ с художествен ръководител  Иван Иванов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе