Божидарка Златарева представи третата си книга

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави носителката на две общински награди – „Никола Икономов” и „Златен Пегас” – Божидарка Златарева за отпечатването на третата й книга „Разград и автентичната сага на времето”.

YouTube

Тя бе представена в зала „Изкуство” на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”. Пред почитателите на творчеството си авторката сподели болката си, че даровитите млади хора на Разград напускат града и апелира да се търсят начини да им се вдъхва местен патриотизъм. Божидарка Златарева изказа своята благодарност към хората, които са спомогнали книгата да бъде издадена: Галина Матева, която е набрала текстовете на компютъра; Галя Ралева, която е оформила материалите в сборник; главния редактор на в. „Екип 7” Митко Ханчев, който е написал анотацията към книгата; предприемача Никола Николов, който е спонсорирал издаването на книгата.

Тя е в две части: първата включва очерци и статии, писани по време на пандемията, а втората – събития и размисли, за които са писали някогашните вестници, излизали в Разград за всеки ден от различните години.

В приветствието си към авторката заместник-кметът Добрин Добрев изрази задоволство, че след две години пандемия отново в храма на книгата в Разград са се събрали толкова хора да се насладят на творчеството на любим автор. Г-н Добрев поздрави Божидарка Златарева за това, че, вдъхновена от разградските възрожденци, е създала поредното бижу от писано слово, пропито с родолюбиви чувства. Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на г-жа Златарева здраве и нови творчески постижения, на които всички да се наслаждаваме.

Поздравления към авторката отправиха и Никола Николов, Митко Ханчев, дългогодишната приятелка на Божидарка Златарева – Теменуга Иванова и други нейни приятели и почитатели.

За чудесната музикална атмосфера в зала „Изкуство” се погрижиха две възпитанички на Галина Героева от Музикалната школа към НЧ”Развитие 1869” Славена Петкова и Дерия Генджева. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе