Община Разград организира почистване на нерегламентирано изхвърлените гуми, над 5 тона тръгнаха към рециклиране

Община Разград организира почистване на нерегламентирано изхвърлените гуми. Оглед на първите дейности по изпълнение на договор за предаване за оползотворяване на излезли от употреба автомобилни гуми извърши заместник-кметът Добрин Добрев. Договорът е между Община Разград и „Джиосайкъл България“ЕООД. Съгласно него фирмата приема и предава за оползотворяване излезли от употреба губи от леки и товарни моторни превозни средства.

Първият камион с над 5 тона стари гуми потегли вчера към завод за рециклиране.

YouTube

Интензивното събиране на гуми от нерегламентирани за това места започна през есента на 2021 г., извършваха го работници на ОП“Паркстрой“ и сметосъбиращата фирма „Уейст Солюшънс България“ЕООД.

Когато се съберат по-голямо количество гуми, те периодично ще бъдат транспортирани за рециклиране.

Заместник-кметът Добрин Добрев отправи апел към гражданите и фирмите да предават старите си гуми на лицензираните сервизи, които при смяна на гуми трябва да имат договори с оторизирани фирми за оползотворяване на отпадъци от губи. Г-н Добрев призова още гражданите да проявяват активност и бдителност и да сигнализират в отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград при установено от тях нерегламентирано изхвърляне на гуми, за да се приемат своевременно проверки и на нарушителите да се съставят предписания и актове. Телефоните за връзка са: 084 618 220 и 084 618 186, ел. поща: [email protected] и [email protected].

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе