Критерии за избор на електронно пиано

Всеки музикален инструмент е скъпа покупка. Качеството на подготовка и свирене зависи от правилно подбраното пиано. Добрият инструмент ще се превърне в стимул за бързо развитие, а лошият може напълно да унищожи любовта към музиката.

За да не събира прах в ъгъла, преди да купите този музикален инструмент, препоръчваме да се запознаете с основните критерии за избор на устройство.

YouTube

  1. Преглед. В зависимост от личните предпочитания и целта на покупката, купувачът ще трябва да избира между пълнокорпусни, компактни и сценични пиана. Пиано с цяло тяло се препоръчва за домашна употреба или употреба в музикално училище. Компактното пиано е леко устройство за опитни музиканти, които ценят лекото тегло на инструмента и свободата на движение. Сценичните пиана са предназначени за звукозаписни студия или изпълнения. Те са оборудвани с богата функционалност за редактиране и обработка на композиции.
  2. Автоматичен съпровод. За пълноценен музикален урок ще бъде достатъчно пиано без автосъпровод. Тази функция е подходяща за по-опитни музиканти, които искат да свирят в различни стилове и да записват многоканални саундтраци.
  3. Клавиши. В пиано, предназначено за обучение, броят на клавишите трябва да бъде най-малко 88. Те трябва да са със стандартен размер, напълно съобразен с клавишите в класическото пиано.
  4. Ключова чувствителност. Висококачествените цифрови модели ви позволяват да регулирате чувствителността на клавиатурата. Има три основни режима: Medium – стандартен, най-близък до оригиналния звук, Hard – за експресивно свирене, Soft – за млади музиканти, чиито пръсти тепърва се запознават с клавишите и все още не е разработен определен стил на звуково производство.
  5. Наличието на конектори за свързване към лаптоп или компютър, линейни входове и изходи.
  6. Електронните пиана могат да бъдат изработени от дърво, пластмаса и MDF.
  7. Дисплей. Това е необходимо за удобство при работа със запис на собствени композиции, свързани приложения и други манипулации.
  8. Осветяване на клавиши и дисплей. Особено полезно за тези, които обичат да свирят на пиано през нощта.
  9. Заключване на контролния панел. Тъй като повечето електронни устройства нямат капак, тази функция е полезна за тези, които имат малки деца у дома.
  10. Допълнителни функции. Те включват вграден метроном, звуци на други инструменти, демо песни и др.
  11. Образователни програми. Необходимо условие за тези, които искат самостоятелно да овладеят свиренето на музикален инструмент.

Източник: https://prosound.bg/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе