Как да изберем и какво да търсим при избора на работно облекло?

Висококачественото работно облекло е не толкова въпрос на естетика, колкото на безопасността на човешкия живот и здраве. Следователно е необходимо да се закупи продукт, който отговаря на всички характеристики и изисквания, които му се налагат. Правилният избор ще запази здравето на работниците, ще увеличи производителността чрез комфорт и ще поддържа служителите да изглеждат добре във всяка работа.

Ръководство за избор

YouTube

Материята трябва да е дишаща. Това е важно при всяко време от годината, тъй като позволявайки на въздуха да преминава и позволявайки на тялото да диша, подходящите работни дрехи ще намалят умората и изпотяването и ще осигурят усещане за комфорт на работника. Освен това тъканта трябва да има следните параметри:

  1. лекота – за избягване на допълнително тегло;
  2. устойчивост на износване и здравина – за предпазване от леки наранявания и удължаване на експлоатационния живот;
  3. топлопроводимост – за предотвратяване на загубата на топлина през зимата, отстраняване на излишната влага през лятото;
  4. непропускливост – за защита от дъжд и мръсотия.

Подсилващите елементи (наколенки на панталони и лакътни на якето) защитават костюма и удължават живота му.

Функционалните елементи най-често са джобове, ремъци, карабинери, чието присъствие в работните дрехи е много важно – те позволяват да не носите в ръце или в допълнителна чанта нужните ви инструменти, а в същото време да имате всичко необходимо в себе си.

Удобството се постига чрез свободна кройка, която не ограничава движението, за да се избегне дискомфорт по време на работни задачи и да се намали производителността. Докато изпълнява задълженията си, работникът не трябва да изпитва дискомфорт, защото това би попречило на пълноценното изпълнение на служебните му задължения.

За да удължите живота на работното облекло и да спестите пари за покупката му, трябва да следвате препоръките за употреба и правила за грижа, които обикновено са посочени на етикета.

Източник: e-broshura.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе