ДТА ”Лудогорче” празнува Първи юни на сцената с приятели

Заместник-кметът на Община Разград  Добрин Добрев поздрави децата от ДТА „Лудогорче” при Капански ансамбъл-Разград за прекрасния концерт, който тази вечер изнесоха заедно с техни връстници от други формации и който посветиха на Първи юни – Деня на детето.

Г-н Добрев аплодира малките артисти заедно с публиката на концерта „ДТА”Лудогорче” и приятели” в пълната зала на Общински културен център.

YouTube

„След този репертоар можем не само да сме радостни и щастливи, но и много горди от талантливите деца на Разград” – заяви след края на концерта заместник-кметът Добрин Добрев. Той поздрави ръководителите на състава за усиления труд, който полагат във възпитанието и развитието на талантливите деца, в изпълнение на мисията да поддържат пламъка на тази вече запалена искрица в очите на децата, свързана с любовта им към фолклора. Г-н Добрев пожела на децата да продължат с упорство да репетират и да изнасят още много прекрасни спектакли, да прославят Разград по сцените на България.

Концертът бе и по повод 48 години от създаването на детския ансамбъл през 1974 г. от Стефан Иванов. През годините различните поколения танцьори от ДТА”Лудогорче” са изнесли над 2500 концерта, участвали са в 49 международни фестивали и конкурси, проведени в 16 държави. Към настоящия момент в ДТА”Лудогорче” се обучават над 100 деца от 2 до 7 клас. Техен главен художествен ръководител и хореограф е Иван Иванов, художествен ръководител – Десислава Иванова,  корепетитор – Ненчо Ненов.

В концерта „ДТА”Лудогорче” и приятели” участваха и: малки танцьори от ДГ №3 „Приказка”; Детска танцова школа „Сладури” към ОУ”Васил Левски” с ръководител Катя Портянова; танцов състав „Гецовлийчета” към НЧ”Просвета 1883”-Гецово с ръководител Лидия Ганева; Гайдарски оркестър и солисти към НЧ”Напредък 1901”-Разград с ръководител Пламен Панев и Жанет Мари Кръстева от класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград с ръководител Свилена Дечева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе