През Исперих преминаха участниците в 37-ия поход „По стъпките на Таньо войвода“

Вчера /30.05.2022 г./, на централния площад в града, Исперих посрещна четниците в 37-я поход „По стъпките на Таньо войвода“. Кметът Белгин Шукри приветства организаторите и участниците в патриотичната проява, които тази година бяха повече от 200 на брой. „Радвам се, че продължавате родолюбивата традиция, поставена през 1986 г. от родения в с. Свещари изследовател Борис Илиев. Историческото дело на Таньо войвода и неговите съмишленици е светъл пример от българската история, който трябва да се съхрани и предаде на поколенията. Пожелавам Ви здраве и борбеност. Продължавайте да носите в сърцата си непримиримия български дух и порив за свобода и бъдете горди, че сте наследници на велики личности!“ – призова градоначалникът.
На централната алея в града се проведе преглед на маршовата и патриотична песен, в който участваха маршови групи от Силистра, Тутракан, Попово, Разград, Средище, Вазово, Исперих.

Председател на Комисията бе подполковник Калчовски. Всички участници в прегледа получиха грамоти и плакети за участие.

Пред паметника на хан Аспарух кметът, председателят на „Родно Лудогорие“ Анатолий Кънев и граждани поднесоха цветя в знак на признателност.

YouTube

На посрещането на Похода присъстваха Областният управител на Област Разград Деян Димитров, председателят на Общински съвет – Исперих Бейти Бекир, зам.-кметовете на Община Исперих Ариф Ахмед и Аксел Кючюк, председателят на тутраканския общински съвет Нехат Кантаров, проф. Христо Матанов.

Вечерта завърши с концерт на Теодосий Спасов и неговата група.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе