Посрещнаха 37-ия „Поход по пътя на четата на Таньо войвода” в Разград

Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев посрещна 37-ия „Поход по пътя на четата на Таньо войвода” в Разград. Това стана пред паметника на Христо Ботев в Градския парк.

Походът се организира от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” с подкрепата на общините, през които над 300 походници – млади хора от училища в региона – преминават, както и на МОН. Походът тръгва от Пожарево край Тутракан и завършва в местността „Керчан баир” в Търговищко, където през 1876 г. четата на Таньо войвода е разбита.

YouTube

В Разград походниците пристигнаха пред паметника на Христо Ботев в Градския парк. Сред посрещачите, освен официалните лица – председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметът Полина Иванова и началника на РУО на МОН Ангел Петков – бяха и ученици от СУ ”Христо Ботев”, ОУ ”Васил Левски”, ОУ ”Н.Й.Вапцаров”, млади футболисти от школата на „Лудогорец”, граждани.

Приветствие към походниците отправи директорът на СУ ”Христо Ботев” Стойчо Стойчев, а негови ученици изпълниха родолюбиви стихове и песни.

Под звуците на изпълнения на Младежки духов оркестър към ЦПЛР ЦРД с ръководител Милен Бенков на паметника бяха поднесени цветя, а венец поднесоха председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова.

Г-н Ненчев присъства и на прегледа на маршовата и строева песен, който се проведе на площад „Възраждане” в Разград. След прегледа походниците преминаха и по пешеходната зона на Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе