България завърши 1:1 със Северна Македония на старта на Лигата на нациите в Разград

Българският национален отбор завърши 1:1 в домакинството си на Северна Македония в първия си двубой от група 4 на Лига C от Лигата на нациите. Възпитаниците на Ясен Петров имаха страхотен шанс да се доберат до победата в добавеното време на двубоя, но след преразглеждане на ситуация с VAR в наказателното поле на гостите реферът Жереми Пиняр отмени наказателен удар в полза на „лъвовете“ и двубоят завърши без победител.

Двубоят се игра пред пълните трибуни на стадион „Лудогорец Арена“ и премина при страхотна атмосфера, създадена от домакинските фенове.
България започна в схема 4-1-4-1, като пред вратаря Николай Михайлов в центъра на отбраната оперираха Андреа и Петко Христови, а по фланговете – Иван Турицов и Антон Недялков. В сърцето на отбраната с организационни функции бяха натоварени Филип Кръстев и Ивайло Чочев, на двата фланга започнаха Кирил Десподов и Георги Миланов, а на върха на атаката – Атанас Илиев.
След равностойно начало България се възползва още при първата си възможност, за да поведе в резултата в 13-тата минута. След отлична комбинация между Кирил Десподов и Тодор Неделев първият се оказа очи в очи с вратаря на гостите Димитриевски и го прехвърли технично за 1:0. Северна Македония се опита да отговори с няколко опасни атаки, при една от които Барди отправи силен изстрел, а топката бе отбита от Николай Михайлов. Изстрелът в главата на българския капитан бе изключително силен и се наложи продължителна медицинска помощ, преди стражът да успее да продължи мача. До края на полувремето двата тима се вкопчиха в тактическа битка и резултатът не бе променен. Още в началото на втората част обаче гостите успяха да се доберат до равенство. След разбъркване в наказателното поле на България топката се озова в краката на Ристовски, който от близко разстояние намери мрежата – 1:1. Ситуацията бе разгледана за потенциална засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено. В 60-ата минута Михайлов спаси акробатично коварен удар на Алиоски, а малко по-късно Илиян Стефанов записа дебют с националната фланелка, след като замени Тодор Неделев.

YouTube

В края на двубоя България опита натиск и така се стигна до удар на друга резерва – Мартин Минчев, който се отби в ръката на Муслиу. Първоначално реферът Пиняр посочи бялата точка, но след консултация със системата VAR наказателният удар бе отменен. Така двубоят завърши без победител, а следващият двубой на „лъвовете“ е на 5 юни от 21:45 ч. срещу Грузия отново в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе