Заместник-министър Дечев проведе работна среща с представители на синдикални организации

Изготвеният от ръководството на ГДИН анализ за оптимизиране на натовареността на служителите в дирекцията ще бъде предоставен на синдикатите за становище. Това се споразумяха днес на работна среща в Министерството на правосъдието ресорният заместник-министър Емил Дечев, главният секретар Десислава Гайдарова, професионалното ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и представители на синдикалните организации към двете дирекции – Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служителите.

Заместник-министър Дечев изрично подчерта, че оптимизиране не означава съкращаване на служители, а по-равномерно вътрешно разпределение на натовареността в териториалните звена.

YouTube

Срещата вчера е в изпълнение на поетия от Министерството на правосъдието ангажимент за открит разговор и непрекъснат диалог при идентифицирани проблеми и въпроси, касаещи дейността на двете специализирани дирекции. Предстои нова среща още в първите дни на следващата седмица, на която се очаква анализът да бъде финализиран и съгласуван от всички заинтересовани страни.

 Министерството на правосъдието ще продължи да предприема стъпки за реализиране на набелязаните приоритети в дейността на двете специализирани дирекции, сред които изграждане на политиката на доходите, управление на работната сила, кариерно израстване, подобряване условията на труд, превенция и противодействие на корупцията и др.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе