Връчиха плакети и дипломи на участниците в пленера „Мистика и реалност”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в Международния пленер „Мистика и реалност” и им връчи плакети и дипломи за участие в творческото събитие.

Деветото издание на пленера, организиран от Община Разград и Художествена галерия „Проф. Илия Петров”, започна в началото на седмицата в местността „Пчелина”, в него участваха 10 майстори на четката. Днес те подредиха творбите си в две от залите на разградската Художествена галерия.

YouTube

В приветствието си към участниците в пленера заместник-кметът Добрин Добрев ги поздрави за прекрасните творби, вдъхновени от красотата на Лудогорието. Допълни, че те, по две от всеки автор, ще останат във фонда на разградската галерия. „Всяка картина е богатство и Община Разград винаги се е грижила това богатство да има достоен дом и с гордост да бъде показвано по-често” – каза още г-н Добрев. 

От името на участниците в пленера Председателят на Съюза на българските художници Любен Генов заяви, че участието в пленера е било страхотно преживяване. Каза, че е чест гост и почитател на разградската галерия, нарече я „една от най-добрите в страната”.  Любен Генов поздрави директора на галерията Тодор Тодоров и Община Разград за поддържането на това културно средище.

В пленера участваха: Антон Гошев от Благоевград, Вера Пенева от Добрич, Десислава Денева-Деде от Пловдив, Любен Генов от София, Мария Райчева от София, Милчо Талев от Поморие, Николай Тодоров от Добрич, Росица Йорданова от Разград, Тодор Тодоров от Разград и Христо Христов от Варна.

Гости на откриването на изложбата бяха и: областният управител д-р Деян Димитров, заместник областният управител Драгомир Златев, директорът на Регионалния музей Таня Тодорова. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе