Представят област Разград в Китай

Областният управител д-р Деян Димитров проведе работна среща с проф. д-р Ирена Илиева – директор на Института за държавата и правото при Българската академия на науките (БАН).

Тя информира Областния управител, че БАН е в отлични партньорски отношения с Института за европейски изследвания към Китайската академия за обществени науки и изпълняват съвместни евроазиатски проекти за свързаност. Д-р Димитров и проф. Илиева се обединиха около идеята област Разград да бъде представена в кратък инвестиционен профил, преведен на китайски език на потенциални инвеститори от азиатската държава.

YouTube

Проф. Илиева се ангажира да бъдат поканени представители на област Разград в планираната за месец ноември Международна конференция в гр. София по случай 10-годишнината на инициативата „16+1“  за сътрудничество с Китай.

В срещата участваха и г-н Мирослав Грънчаров – зам. кмет на община Разград, доц. д-р Цветан Димитров – координатор на Регионален академичен център – Разград и г-н Юлиян Данаилов – директор на Областен информационен център, като с тях бяха обсъдени  важни за областта теми, като възможности за разкриване на нови специалности във Филиала в гр. Разград на Русенския университет, работа по съвместни проекти и други.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе