Протеините и другите хранителни добавки – кога са необходими

Почитателите на спорта непрекъснато стават все повече, а успоредно с това се увеличава и броя на хората, които се стремят да се придържат към здравословния начин на живот.

Не е изненадващо, че са на почит сред една все по-голяма група от хора са хранителните добавки, с които всеки се стреми да запълни празнините, които остават от спазването на една типична съвременна диета.

YouTube

Какво ни е необходимо

За да се поддържа едно добро и стабилно здравословно състояние, едно от изискванията е да подсигурим на тялото си всичко, от което то би могло да се нуждае.

Необходими са му, разбира се, витамини, минерали и аминокиселини, а също така и протеини. Последните са от особено голямо значение, ако спортувате на редовна база.

Колко често трябва да приемаме витамини

Нашите тела не само се нуждаят от витамини и минерали, за да работи правилно. Важното е, също така, да ги приемаме на ежедневна база и в достатъчно количество.

Разбира се, най-добрият вариант е да ги приемаме от храната, която консумираме. За съжаление, това не винаги е възможно, тъй като от храните можем да си набавим само определено количество, при това ако подбираме много внимателно какво ядем.

И тъй като е невъзможно да планираме толкова добре всяко нещо, което ядем, вариант е да си набавяме нужното под формата на хранителни добавки.

Протеини – кога са ни необходими и колко са скъпи

Докато приемът на витамини и минерали е важен за всеки един човек, при нормални обстоятелства не всеки се нуждае от протеини. Това е хранително вещество, което играе ролята на основен градивен елемент на човешкото тяло.

За да функционира правилно, организмът се нуждае от известно количество, което ние в повечето случаи успяване да си набавим от храната, дори и без да полагаме някакви специални усилия за това.

Когато тренираме, обаче, физическото натоварване налага нуждата от повишен прием от протеини, които трябва да се набавят под формата на хранителни добавки (не е добре да се приема всичко от яйца и месо, например).

Ако търсите качествен протеин (вижте в Workout.bg), можете да избирате измежду много голямо разнообразие от най-различни предложения, които варират по отношение на източника.

Макар и да не са скъпи като цяло, все пак можете да очаквате разлики в цената според източника, от който са направени, а също така и размера на разфасовките, в които се предлагат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе