Земеделски стопанин от село Иван Шишманово ще си закупи техника по европроект

Снимка: Областен информационен център - Разград

Земеделският стопанин Гюлфера Али от село Иван Шишманово, община Завет, е получател на европейски средства по проект „Закупуване на земеделска техника”. Това става ясно от информация на ОИЦ-Разград.

Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство”.

YouTube

Общата стойност на проекта е 183 325.92 лева, от които 91 662.97 лева са безвъзмезна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности предвиждат внедряване на нова техника и подобряване на наличните производствени материални и нематериални активи. Ще бъде закупена  земеделска техника: телескопичен товарач, кофа с вместимост 2500 л. и щипки за кръгли бали и шиш.

Техниката ще се използва в животновъдното стопанство на фермера за почистване на дворните площи, стопанските постройки, за товарене и разтоварване на бали люцерна и сено, повдигане и подреждане на балите на височина, товарене и разтоварване на зърнени фуражи и др.

Дейностите ще приключат до началото на октомври 2023 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе