Ученици от Разград посетиха турския град Тарсус по програма „Еразъм +“

Ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ посетиха град Тарсус, област Мерсин, Турция “ по проект „EUstudents in EUwonderland”, разработен по програма „Еразъм +“ , ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмяна на добри практики“.  В седмицата от 19 до 24 юни 2022г. децата и техните учители имаха възможността да се потопят в културата и традициите на южната ни съседка.

YouTube

Заедно с новите си приятели от Италия, Словения и Турция (Анкара), разгледаха училището на домакините си. Участваха в множество традиционни игри и арт занимания, показаха уменията си в занятията по стрелба с лък.

Посетиха пещерите Taşkuyu, Eshab-i Kehf и Cennet-Cehennem.

 Докоснаха се до световната история, посещавайки портата на Клеопатра, гробницата на пророк Даниел, храмът на Зевс и църквата на Богородица от 5-ти век, голямата джамия в Тарсус,  стария пазар, етнографския и историческия музеи на града домакин, град Къзкалеси. Придружаващите ги учители обмениха опит със своите колеги, идеи и добри практики, а на специално организираната среща с директора на Инспектората по образование, на  Тарсус, бяха обсъдени иновативни модели на преподаване, STEM обучение и трансформацията на образователния процес. Милена Орешкова, Директор на Основно училище “ Иван Сергеевич Тургенев“ , поднесе подарък на домакина, запознавайки го с част от историята на град Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе