Учител от Разград с награда за дигитално новаторство

12 учители бяха отличени в конкурса „Дигитални новатори в образованието“, организиран от Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Преподавателите получиха своите грамоти на официална церемония днес. Наградите бяха в четири категории – „Технологични иновации“, „Интерактивност при преподаването“, „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ и „Мултиплициране на иновативните учебни решения“.

В първата категория победител стана Венелин Николов – учител по информатика и информационни технологии в ОУ „ Васил Левски“ в гр. Разград. Александра Стефанова, начален учител в ОУ „Христо Ботев в димитровградското село Крепост спечели първо място за интерактивност на преподаването. Учителят по математика и физика Лъчезар Томов взе приза по практическа насоченост на уроците по информационни технологии. Той преподава математика в НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ и физика в частно училище „Томас Едисън“ в София. Снежана Иванова, старши начален учител от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе, взе първа награда в последната, четвърта категория за мултиплициране на иновативните учебни решения. Тя получи своята грамота от заместник-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева.

YouTube

Убедена съм, че във всяко българско училище има дигитален новатор, но може би не всички са събрали смелостта да покажат това, каза зам.-министър Георгиева. Тя пожела на учителите да имат самочувствие и вяра в себе си. „Чудесно е, че повече от половината отличени са учители в основни училища и не малко от тях са начални учители. Това е моментът, в който трябва да „събудим“ децата и да им дадем силата в дигиталния свят. Това е възрастта, в която трябва да ги направим любопитни, търсещи, мислещи, създаващи алгоритми и идеи“, каза още зам.-министърът на образованието и науката.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02GFaBDG7T5NTVGNKTWC26AftDvSNo3aUa9ZdVp9Vk4VgZJjXwg4yK7W7bpLBPfeERl&id=100064725757774&__cft__[0]=AZV_f2CM870tYa7ock5n1L1VFKwmwYCBg_CsGrxRnCP319t2gqUCuuJ-a77s0ChDj-Kgb1nRYIjO_jzsj2ke6JAxuNFOzA7tLSFlyx2ujxkDZBJOHPQ-iwrGjTMq4IaSmO6zYsdQp4LyxX8ixujg3BkIQLrg7OWEBP3sJoV4sBVNRiZ53ujofRVGUxhfPbq5UmIWTtQUkE7BNWFzj6C0Z7xi&__tn__=%2CO%2CP-y-R

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе