Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ с престижно представяне на състезание в Плевен

На 10.07.2022 г. на стрелбищен комплекс „Войнтех“ в гр. Плевен се проведе състезание от спортния календар на БФДС, по динамична стрелба с късо нарезно оръжие, под наименованието MIZIA CUP 2022, организирано от Спортен клуб „9 мм“, гр. Плевен. Спортното мероприятие бе от второ ниво, като се допускаха единствено картотекирани състезатели от клубове членове на Федерацията. В състезанието взеха участие 64 състезатели от страната. Състезателите премериха своята бързина и точност в следните девизии: Classic, Open, Production, Production Optics, Standart, Revolver и PCC. Оръжията, използвани от състезателите в динамичната стрелба, са пистолети и револвери с калибър 9 мм. И в седемте дизивии състезателите обстрелваха над 100 хартиени и метални мишени, подредени в шест отделни сцени на разстояние от 3 до 20 м.

Спортен клуб по стрелба „Дръзки” бе представялван от трима състезатели – д-р Методи Ботровлиев, който е и председател на клуба, Илиан Илиев и Ралица Рашева. Д-р Ботровлиев се класира на четвърто място в дивизя Classic, като няколко точки не му достигнаха, за да се качи на почетната стълбичка. Илиан Илиев се окичи със сребърния медал в дивизия Production, а младата надежда Ралица Рашева се класира на десето място, в най – оспорваната дивизия Standart, в която участие взеха 22 състезатели. 

YouTube

СНЦ „Спортен клуб по стрелба „Дръзки” извършва спортно – тренировъчна и спортно – състезателна дейност на собственото си стрелбище, находящо се на главен път Русе – Варна, преди с. Ушинци (бившата каменна кариера), като клуба разполага със сертифицирани инструктори, които могат да обучат всеки желаещ, дръзнал да се запознае с динамичната стрелба.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе