Общински плувен празник, посветен на 185 години от рождението на Васил Левски, ще се проведе в Разград в понеделник

Общински плувен празник, посветен на 185 години от рождението на Васил Левски, ще се проведе в Разград в понеделник, 18 юли. Събитието се организира от Община Разград, СК “Спорт за всички“, „УСК, ОУ “Васил Левски“, ОС на БЧК и УСШ “Руси Бухтев“.

Всички участници в разнообразните плувни надпревари ще получат сувенири с образа на Апостола на Свободата, а класираните до трето място – медали с лика на Васил Левски.

YouTube

Малките любители на плуването ще могат да избират да участват в състезания по плуване в два стила – бруст и свободен стил, дистанциите са съобразени с възрастта на плувците – 20, 25, 50 метра.

Плувният празник ще започне с демонстрации по водно спасяване.

Записването на участниците е от 17,00 до 17,30 ч. в деня на състезанието или по-рано през деня. Общинският плувен празник ще се проведе на басейн „Мимоза“ в Разград, началният час е 17,30 на 18 юли.

Това е второто за деня събитие в Разград, посветено на годишнината от рождението на Васил Левски. В 11,00 ч. пред паметника на Апостола в ОУ “Васил Левски“ възпитаници на училището ще представят поетично-музикална програма, посветена на Васил Левски, след което ще се проведе традиционният ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе