Горичево отбеляза селищния си празник

Кметът на Община Кубрат Алкин Неби бе почетен гост по повод селищния празник на село Горичево, който стартира днес и се провежда под егидата на кубратския градоначалник.

Празничният събор откри кметът домакин Ерсен Ибрям в присъствието на председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, местни общественици, жители и гости на Горичево. В обръщението си към своите съселяни и гости Ерсен Ибрям благодари за съдействието на Община Кубрат в лицето на кмета Неби, на организаторите, както и на спонсорите, подкрепили безрезервно празника на кубратското село за поредна година. От своя страна общинският кмет благодари за любезната покана, подчертавайки, че Горичево неизменно поддържа традициите си с организирането на толкова забави и игри.

YouTube

И тази година селският събор стартира с много забави и разбира се с традиционните състезания, с които хората на Горичево се гордеят и ревностно провеждат всяка година. Днешният празник стартира със състезание с тротинетки за деца до 6 години, в което победител стана малкия Семих Сюлейманов.

В надпреварата с велосипеди за деца от 7 до 12-годишна възраст надделяха Керем Хасан /1-во място/, Сонер Тюркян /2-ро място/ и Берк Шенолов на трето място. Във възрастовата категория от 13 до 19 години първенци станаха Ерен Сезалиев /1-во място/, Керем Хасан /2-ро място/ и Калоян Здравков на трето място. Участниците и победителите получиха награди, медали и грамоти, а поощрителна парична награда лично от кмета на Кубрат получи и Денис Сеферов от Горичево, който напоследък се прочу със своите инженерни решения върху личният си велосипед, а е и страстен любител на колоезденето.

След надпреварата на колоездачите бързината си чрез бягане премериха и момчета, и момичета. Най-бързи при момчетата станаха Емре Шабан, следван от Каан Карадуман и Ибрахим Сезгинов, при момичетата се наложиха единствените две участнички – Селин Синан на 1-во място и Мелиса Октай на 2-ро място.

Малко след тези състезания сили премериха и мотофрезите на Горичево, в които надделяха майсторските умения на Денис Дураков /1-во място/, Ахмед Юмеров /2-ро място/ и Айджан Дураков /3-то място/. Отличия и награди връчи лично кметът на Горичево Ерсен Ибрям.

В късният следобед от 17.30 ч. започва традиционният конкурс за най-вкусна баклава, когато ще научим коя тава от вкусния сладкиш ще обере точките и овациите на журито.

68-годишна жена стана майсторка на баклавата в Горичево

След сладката фиеста ще последва и футболно дерби между местния младежки отбор и отбора на ветераните, а гвоздеят на на празника ще забие DJ АСКО с диско вечер, която ще стартира от 20.00 часа.

И ТАЗИ ГОДИНА ГОРИЧЕВО СПАЗИ ТРАДИЦИИТЕ – ПРАЗНУВА ПОДОБАВАЩО СЕЛИЩЕН ПРАЗНИККметът на Община Кубрат Алкин Неби бе…

Posted by Община Кубрат on Saturday, August 6, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе