Участие на Капанския ансамбъл в VIII Национални празници на професионалното фолклорното изкуство в Пазарджик

Концертна програма като за учебник – и като съдържание, и като изпълнение, изнесе Капанският ансамбъл в своята вечер на VIII Национални празници на професионалното фолклорното изкуство в Пазарджик.

По общо мнение на публика и специалисти, на сцената бяха показани изключително прецизно подбрани произведения от богатата съкровищница в репертоара на състава, подредени така, че да градират програмата и до финала да я превърнат в красив музикален, песенен и танцов ансамблов спектакъл.

YouTube

В „Игри и песни от Лудогорието“ своята емоция и можене в представянето на образци от богатата и пъстра панорама от ритми, музика и песен изключително  професионално демонстрираха както солистите, така и всички артисти от ансамбъла.

С няколкоминутни аплодисменти, изправена на крака, публиката благодари на капанци за удоволствието да може заедно с тях и магията Фолклор да усети нишката, да извърви пътя към корена български, пътя към самите нас като древен народ с уникално нематериално културно-историческо наследство.

След това директорът на Светослав Стойчев получи статуетка, диплом, кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Пазарджик Тодор Попов за участието на Капанския ансамбъл в Празниците на професионалното фолклорно изкуство.

„Благодаря на всички артисти – певци, музиканти и танцьори, за професионализма и всеотдайността в подготовката и представянето ни. Смело напред! Гордо стоим зад името Капански ансамбъл“, сподели след концерта Светослав Стойчев.

Срещата на 14-те професионални състава за народни песни и танци в страната се провежда на всеки четири години. Организатор е Община Пазарджик с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе