Петокласниците с подаръци от Местната комисия за борба с противообществените прояви – тефтери за добри дела

Тефтери за добри дела ще получат в началото на учебната година всички петокласници от Община Разград. Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. Тя е продължение на една от най-популярните превантивните дейности на МКБППМН през последните години – издаването на Превантивния позитивен календар и конкурса за класови дейности по празничните дни от календара. Добротворчеството е водещата идея в тези инициативи.

„Доброто, което видях…Доброто, което направих…“ е мотото и на корицата на „Тефтера за една добротворна 2022-2023“. Ученическото приспособление започва със списък с желанията за годината, а последната страничка е озаглавена „Топ лист на моите добри дела“. Тефтерът е пъстроцветен, дизайнът на всеки лист е съобразно четирите годишни времена, а гърбът няма редове, за да могат петокласниците да рисуват на него.
Тефтерът е отпечатан в тираж 500 броя, вече го получиха петокласниците от: ОУ“Отец Паисий“-Разград, ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград, СУ“Христо Ботев“-Разград, а днес секретарят на МКБППМН Диана Господинова и юристът към МКБППМН Ивелина Игнатова се срещнаха с 26-те петокласници от ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, за да им раздадат тефтери за добри дела. Екземпляри имаше и за директора на училището Мануел Василев и класната ръководителка Снежина Огнянова. Г-н Василев съобщи, че петокласниците вече има какво да запишат в тефтера. Първото им добро дело се е случило в първия учебен ден, когато вместо букети за учителите всички ученици в ППМГ са предоставили дарения за пострадали от наводнения хора в Карловско. Общата сума още не е обявена, тъй като даренията продължават.

YouTube

Секретарят на МКБППМН Диана Господинова представи на петокласниците накратко институцията, в която работи, като им обясни, че експертите в нея са ангажирани с предотвратяване на лошите деяния на подрастващите, а акцент е превантивната дейност – предотвратяване на подобни деяния чрез позитивно възпитание и за намаляване на проблемното и агресивно поведение.

Тези тефтерчета ще ви напомнят, че доброто зависи от всеки един – каза още Диана Господинова. Тъй като инициативата вече се посреща добре от учениците и педагозите, подобни тефтери ще бъдат отпечатани и догодина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе